Foto: Zbornik občine Slovenska Bistrica II.

VIDMAJER, Ivan (Janez)

(1949−)

* 24. december 1949 • ni znano

 Poklic ali dejavnost:

  • športnik ‒ judoist

                                                 Življenje:

Ivan (Janez) Vidmajer se je rodil 24. decembra 1949.
Že kot osnovnošolec je začel trenirati judo v Judo klubu Impol Slovenska Bistrica. Po številnih uspehih je postal član takratne jugoslovanske judo reprezentance in ostal njen član 8 let.
Leta 1975 je bil član jugoslovanske reprezentance, ki je na Evropskem prvenstvu v Lyonu osvojila bronasto kolajno, v posamični konkurenci se je na EP dvakrat boril za kolajno, na koncu pa obakrat pristal na 5. mestu. Bronasti kolajni je osvojil na balkanskem prvenstvu in sredozemskih igrah, dvakrat je bil na Svetovnem prvenstvu, na EP je bil šestkrat, kot reprezentant pa je zmagal na številnih mednarodnih turnirjih. štirikrat je bil prvak Jugoslavije.
Leta 1976 se je udeležil Olimpijskih iger v kanadskem Montrealu.
Janez Vidmajer je bil po tekmovalni karieri v JK Impol najprej trener naraščajnikov, nato je nekaj časa vadil judoiste Kostroja iz Slovenskih Konjic, pa zopet pionirje Impola. Nato je v klubu skrbel za mladince in bil najtesnejši sodelavec Stanka Topolčnika pri vodenju prve Impolove ekipe.
Janez Vidmajer je postal tudi zvezni trener in je nosilec mojstrskega pasu 5. DAN.

Viri in literatura:

  • Utenkar, Danilo: Olimpijski krogi bistriških judoistov, Zbornik občine Slovenska Bistrica II, Slovenska Bistrica, 1990, str. 306.

Avtor gesla: Silvo Husu

Datum objave: 12. januar 2024

Zadnja posodobitev: 11. februar 2024

© Copyrights biografski-sb.si / Silvo Husu