Foto: Osebni arhiv Romana Stegneta

STEGNE, Roman

(1966−)

* 8. avgust 1966 • Tinjska gora (občina Slovenska Bistrica)

Poklic ali dejavnost:

  • univerzitetni diplomirani inženir lesarstva
  • direktor

                                           Življenje:

Roman Stegne se je rodil 8. avgusta 1966 na Tinjski Gori (občina Slovenska Bistrica) očetu Ludviku in materi Mariji Stegne, rojeni Ferk. Odraščal je v veliki družini, saj ima dve sestri in kar sedem bratov.
Osnovno šolo je obiskoval na Tinju (občina Slovenska Bistrica), šolanje pa je nadaljeval na Srednji lesarski šoli Maribor. Po zaključeni srednji šoli se je vpisal na Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani – smer Lesarstvo, kjer je tudi diplomiral.
7. oktobra 2000 se je poročil z Leonido Stegne, rojeno Ostrožnik. Rodila sta se jima sin Bor (1997) in hči Tisa (2001).
Roman se je 3. januarja 1993 kot tehnolog zaposlil v podjetju Lesnina Emmi d.o.o. (kasneje Aha Emmi d.o.o. in sedaj Aluminium Kety Emmi d.o.o., op. ur.), v katerem je bil kasneje imenovan za direktorja. To funkcijo uspešno opravlja še sedaj.
Aktivno deluje tudi kot član naslednjih organizacij: član Golf kluba Slovenska Bistrica, član PGD Tinje, član Društva tehniške dediščine Poljčane, član Poslovnega kluba gospodarstvenikov Slovenska Bistrica (član UO), član UO Nogometnega kluba Kety Emmi & Impol Slovenska Bistrica, član Lions kluba Slovenska Bistrica, član društva Bilečancev Slovenija in član Športnega društva Koštruni Tinje.
Njegovi hobiji so nogomet, tenis, golf, košarka, planinarjenje, smučanje, potovanja, nabiranje zelišč, gobarstvo, zbiranje golf žogic z logotipom …

                                               Priznanja:

  • Zmagovalec VIP teniškega turnirja, Velenje 2004.
  • Direktor leta občine Slovenska Bistrica, 2009.

Viri in literatura:

  • Informatorka: Ostrožnik Stegne, Leonida, žena, Poljčane, marec 2023.

Avtor gesla: Silvo Husu

Datum objave: 23. marec 2023

© Copyrights biografski-sb.si 2023